Skip to content
21 Feb / Slavica Černoša

Zadeva: Dopust

Moj vrat je moj najšibkejši člen in indikator mojega zdravja ter počutja, kajti vedno me boleče opozori, da sem šla čez mejo svojih fizičnih in psihičnih zmogljivosti in je počitek nujen, sicer bo sledila migrena ali vnetje sinusov ali pa zobobol. Vse kar potrebujem v takšnih primerih je nekaj dni počitka, masaža in dobra knjiga pa sem spet pripravljena na nove izzive. Tudi tokrat sem se odpravila v terme in si privoščila vse to, vrat pa je sedaj le vrat in ne trdo, neokretno in boleče držalo glave, ki ob premikanju grozeče škrta in hrusta.

Ko znancem razlagam te moje tegobe se nemalokrat le namuznejo češ, da je to izrazita bolezen birokratov in od nenehnega upogibanja nekaj mora (za)boleti. Videti je, da jim moram pritrditi še posebej, če to ni prirojene drža in se jo moraš priučiti in ker smo eni bolj “trdovratni” plačujemo svojo neprimernost vsakih nekaj mesecev z zdravjem, položajno pa vsakih nekaj let.

P.S. Letos januarja sem kupila Amazonov kindle in sem navdušena nad njim, kajti vse na tem elektronskem čitalcu knjig je namenjeno udobju bralca. Navdušuje me hiter dostop do novih knjig, možnost listanja po njih še pred naročilom, cene so sprejemljive in pa police v moji dnevni sobi so manj obremenjene, saj ta naprava zmore shraniti cca 1.500 naslovov. V dobrem mesecu sem prebrala pet romanov in še dobro, da so v angleščini, sicer bi jih prebrala še več. Upam, da sem za zdaj tisto prvo lakoto po leposlovju potešila in bom posegla še po strokovni literaturi, ki je izjemno bogata in prav tako vabljiva kot leposlovje.

Komentirajte