Skip to content
21 Dec / Slavica Černoša

Zadeva: S promili nad življenja in ugled

Zaradi prednovoletnega časa, ki ga označujejo številne zabave, je pri nas močno odmevala informacija o odstopu ministra zaradi visoke vsebnosti alkohola v krvi in zaradi menda povzročene prometne nesreče pod vplivom alkohola. Pravzaprav smo bili razumevajoči in tudi nekoliko preveč popustljivi, zlasti Štajerci, do večje količine zaužitega alkohola, čeprav je tudi to nedopustno, vendar smo enotno obsojali dejstvo, da se je sploh usedel za volan ter s tem  spravil v nevarnost druge udeležence v prometu. Nemarna neodgovornost človeka, ki zaseda položaj visoke stopnje odgovornosti v državi. Prav zaradi tega je njegovo dejanje toliko bolj obsojanja vredno.

Ljudje na takšnih položajih si tovrstnih spodrsljajev ne bi smeli dovoliti, pri tem ni toliko obsojana vinjenost,  kolikor dejstvo, da strežejo po življenju in nenazadnje tudi po imetju drugih ljudi. Zato je odstop bil povsem logično in dobro sprejeto ravnanje, kajti s tem dejanjem je le ostalo še nekaj dostojanstva za vse nas, ki delamo v državni upravi pa ne zaradi tega, ker bi se tako močno identificirali z našimi ministri, temveč zaradi njihovega vodilnega položaja v državni upravi, ki že brez tega ne uživa visokega ugleda v družbi, s tem pa ga še dodatno in povsem nepotrebno poslabšuje.

3 komentarjev

komentiraje
  1. Don Marko M / Dec 22 2010

    Henriku je uspelo, kljub vinjenosti in neodgovornemu početju, ne streči po svojem in tudi tujem življenju, pa tudi ne po imetju drugih ljudi. Seveda bi lahko bilo v trenutku vse to drugače, ampak Henrik je zmogel toliko razsodnosti potem, da je odstopil. Zagotovo pa tista dva policaja nista bila naključno točno tam na mestu, kjer sta ga ustavila.
    In po drugi strani imamo preostale politike in uradnike, ki dnevno in leta, v povsem treznem stanju, kar trdijo zase in brez vsake slabe vesti, seveda tudi brez odstopov, strežejo po življenjih in imetjih državljanov.

  2. Polde / Dec 22 2010

    Predvsem je odstop v posmeh Jelinčiču, poznanemu prestopniku, še najbolj nekako s področja alkohola..s tem se zna on celo lepo hvaliti! Na njegovem mestu bi se vdrl v zemljo..seveda se on ne bo, saj je prostalk, da malo takšnih!

    Drugače pa me ta trend pijančevanja in alkoholiziranosti niti ne čudi, da je toliko pijančevanja, smo skoraj prvi na svetu. Zakaj me ne čudi? In zakaj me čudi začudenost s strani ljudi?

    Zato, ker je alkohol v SLO kot kruh, ponujan je povsod, z vseh strani, je reklamiran kot nekaj kar moraš početi, če ne nisi Slovenec! Ja točno tako. To je slovenska kultura! Brez žlampanja sploh ni Slovenije!

    Imamo največ gostiln na prebivalca. V gostilnah je klima katastrofalna, kot nekje ne divjem zahodu. In nenazadnje, skoraj vsaka slovenska pesem, popevka, da ne omenjam starih ljudskih pesmi – poje o vincu, o rujnem, o žlatnem, o rumenem in o ne vem kakšnem še! Pijanost štrli takorekoč na vsakem koraku ven!! Mladina zna to zelo dobro absorbirati, rezultati so znani. Kaj čemo, resnica je pa ta, da smo veliko bolj na Balkanu kot pa v Evropi! Razmislite o tem…če še niste!

  3. Afnogunc / Dec 22 2010

    Ni prostora za zgražanje. Kaplja čez rob, je sodu izbila dno mojemu potrpljenju.
    Dejstvo je, da večino prometnih nesreč povzročijo trezni vozniki. Zato je edino pravilno, da takoj začnemo kaznovati vse, ki vozijo brez maliganov. Tako bomo dosegli končni zveličavni cilj, zmanjšanje nesreč.

    P.S: Pa še za ubogi proračun bo to zelo blagodejno!

Komentirajte