Skip to content
14 Feb / Slavica Černoša

Zadeva: Mafijci na dopustu ali na delu?

Kljub romantičnem pridihu današnjega dne, v službi ni bilo nič temu podobnega, saj smo imeli opravka z zadevami, ki nimajo prav nobenega pridiha romantike, temveč so prav uradniško pusti, vendar brez njih ni delovanja tistih, ki so finančno odvisni od našega dela. Moram pa priznati, da nas je veliko bolj kot bi to bilo pričakovati, vznemirila trditev enega od novinarjev iz sosednje države, da je Slovenija raj za mafijo in da pri nas preživljajo dopust. Sama informacija niti ne bi bila tako pretresljiva, če je ne bi povezovali z nedavnim incidentom, kjer so fizično napadli enega našega sodelavca tik pred domom in je potreboval zdravniško pomoč. Dogodek nas je močno pretresel in smo ga vsi po vrsti odločno obsojali, kajti prepričani smo, da je ta napad bil povezan z njegovim delovnim področjem. Pravzaprav nas je pretreslo prav dejstvo, da se mafijske metode izsiljevanja in zastraševanja uporabljajo tudi na našem področju in da pred tem nismo varni niti uradniki, saj lahko pričakujemo, da se nas bodo fizično lotili, če ne bomo dovzetni za druge ponujene metode, s katerimi bo nekdo želel uresničiti svoje načrte.

Bili smo  enotni v prepričanju, da je takšne informacije potrebno jemati resno, predvsem pa je dogodke potrebno skrbno raziskati ter jih ustrezno sankcionirati, da ne bi dejansko postali del vsakdanje prakse. Zato nismo bili povsem prepričani, da mafijci hodijo k nam res le na dopust, kajti njihove metode so že brez njih dovolj skrb zbujajoče, z njihovo navzočnostjo pa dobijo svojo materialno prepričljivost in so lahko uničujoče za našo mlado državo, predvsem pa nevarni za uradnike in pravno državo.

En komentar

komentiraje
  1. previdnost / Feb 15 2011

    Lepo, da ste tole objavili a vsekakor je na mesto trditev previdnost je mati modrosti, saj ne rečem, da mediji razgalijo marsikaj, a o takšnih ravnanjih mislim, da je potrebno čim manj pisati javno in čim več organom pregona, da uskrepajo, danes sem prebral žurna24 in prispevek, iz mafijcev se ne gre šaliti z objavljanjem zadev ampak je treba pravočasno ukrepati, ker so lahko posledice strahotne tako za novinarje kot uredništva, če se neka hudobna in predrzna pomembna glava odloči maščevanja, ne vem kaj je novinarjem, da izzivajo, nekateri mislijo, da imajo takšno moč, toda, če gre enkrat zares je lahko zelo nevarno za posameznike in hitro spoznajo, da niso tako močni kot si mislijo, s tem ne mislim, da ni potrebno pisati, a na meji pozornosti, ve se, da je med žrtvami tudi veliko novinarjev in res me čudi, da se nekateri novinarji tako izpostavljajo, z mafijo se ne igrati!
    Drugače pa čestitke za prispevek.

Komentirajte